Missie PARAVANI

PARAVANI betekent Pauw in het Sanskriet. De Pauw komt in veel mythologische verhalen voor en staat onder andere voor wijsheid, transformatie en liefde.

PARAVANI combineert wetenschappelijke- en praktische psychologische kennis met oosterse wijsbegeerte en bewustzijnsontwikkeling.

PARAVANI helpt organisaties en medewerkers bij het hervinden van veerkracht, vitaliteit en zingeving in werk en leven.

PARAVANI biedt hiervoor advies, begeleiding en training op maat.

 

 

 

Profiel Anne-Marie Ruiter

Registerpsycholoog NIP arbeid en organisatie

foto AM site

Ik ben altijd heel onderzoekend en nieuwsgierig geweest naar nóg meer kennis en ʻdeʼ waarheid over het leven en hoe wij leren, ontwikkelen en groeien. Ik ben creatief en ga uit van het hier en nu en wat daarin aanwezig is.

Ik bekijk mensen, teams, organisaties en problemen holistisch.

In mijn werk met mensen ligt de nadruk op het vergroten van zelfkennis, onderzoeken, het samen ontdekken van de kern van het probleem en inzicht krijgen in de eigen kracht, rol en ʻpurposeʼ in het grote geheel. Graag combineer ik diepgang met praktisch en concreet op zoek gaan naar haalbare oplossingen en acties.

Na gewerkt te hebben als groepsleidster, Management Trainee en HRM coördinator ben ik halverwege de jaren ʻ90 begonnen met coachen, begeleiden en trainen van managers, teams en individuen.

Steeds richt ik mij vooral op het tot de kern brengen van wat je feitelijk wilt, wat je daarvoor nodig hebt en hoe je dat in samen-werken en samen-leven met anderen kunt realiseren. Ik heb werkervaring in het welzijnswerk, de gezondheidszorg, de overheid en het bedrijfsleven (o. a. Cap Gemini, NUON, BMG, Ericsson, ABN AMRO, Belastingdienst en Human Concern).

Mede door eigen ervaringen werk ik ook graag met mensen die ingrijpende gebeurtenissen hebben meegemaakt zoals groot verlies, of mensen die te maken hebben met levensbedreigende of chronische ziekte en hun naasten.

Mijn kernkwaliteiten zijn stimuleren, ondersteunen en verhelderen. Ik ben veelzijdig, creatief, intuïtief en praktisch in mijn aanpak.

Al vele jaren verdiep ik mij in filosofie, spiritualiteit en trans-persoonlijke psychologie. Naast de studies Jeugdwelzijnswerk, Pedagogiek, Sociale Psychologie en Arbeids- en Organisatie Psychologie (Register Psycholoog NIP) heb ik diverse aanvullende opleidingen en trainingen gevolgd. Waaronder de opleiding tot NLP master, Reiki master en Bewustzijnscoach en trainingen op het gebied van Action Learning, Enneagram coaching, Narrative coaching, Mindfulness, EMDR (lichte)traumaverwerking) en recent de opleiding ’vitaliteit in organisaties’ die veel verdieping geeft op het gebied van duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Naast het up to date houden van mijn psychologische kennis verdiep ik mij sinds 10 jaar in de oosterse wijsbegeerte en volg ik een intensief traject gericht op innerlijke groei en bewustwording begeleid door mijn spiritueel lerares Gurumataji. Dit intensieve traject bestaat uit individuele begeleiding, meditatie, bewustzijnscolleges, reiki, retraîtes en light-body weekenden. Daarnaast heb ik in de afgelopen jaren diverse trainingen in india gevolgd waaronder de trainingen van SSY, AMC en BST op het gebied van Persoonlijk Leiderschap. En ga ik regelmatig terug naar india voor verdiepings trainingen en retraites. Deze persoonlijke ontwikkelingsweg vormt de basis voor alles wat ik doe in mijn leven en werk.