Kort re- integratietraject na ziekte.

Steeds vaker keren mensen terug naar het werk na een lange ziekteperiode. Gelukkig blijken ziektes als kanker en hartproblemen steeds vaker te genezen of chronisch in plaats van levensbedreigend. Zo’n ziekteperiode heeft op degene die ziek is geweest, maar ook op de partner/verzorger een enorme impact. Vaak geldt dat deze mensen niet meer dezelfde zijn als ze voorheen waren! Voor veel mensen betekent het dat zo’n intensieve periode leidt tot een ander perspectief op het leven, de betekenis van werk en andere inzichten en verlangens in hen oproept.

Het begeleidingstraject richt zich op revitalisatie, verwerken van wat is meegemaakt en het integreren van daaruit voortkomende veranderingen in het eigen leven. Speciale aandacht gaat uit naar hoe weer ‘gewoon’ en gemotiveerd aan het werk te kunnen gaan.

Vanuit eigen verantwoordelijkheid geef je vorm aan ‘zin in werk’.

 

Najaar 2018:

26 oktober, 30 november en 15 februari (2019)

Voor meer informatie zie de flyers.

Bel gerust als je nog specifieke vragen hebt

 

 

Download de flyer

 

Zin in werk na groot verlies

Het overlijden van partner of kind is vaak een ingrijpende gebeurtenis die inwerkt op het gehele wezen. Voor veel mensen betekent het dat zo’n intensieve periode leidt tot een ander perspectief op het leven, de betekenis van werk en andere inzichten en verlangens in hen oproept.

Managen van medewerkers met ziekte of verlies

Veel managers krijgen te maken met medewerkers die zijn geconfronteerd met ernstige ziekte of groot verlies. Als manager kun je hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Deze workshop bestaat uit informatie- en kennisoverdracht rondom ziekte en verlies, het delen van ervaringen en tips en er wordt aandacht besteed aan de eigen houding, rol en vaardigheden van jou als leidinggevende.

Psychologische begeleiding

Na een ingrijpende gebeurtenis, zoals een ernstige ziekte of een groot verlies heb je wellicht last van onzekerheid, depressie of burn-out. Terwijl je toch vooruit wilt, op zoek bent naar nieuwe zingeving.
In de psychologische begeleiding besteden we aandacht aan het opruimen van blokkades, verwerking van wat is meegemaakt, het integreren van daaruit voortkomende veranderingen in het leven nu, en aan revitalisatie.