Jezelf begrijpen is ook nodig om jezelf en anderen te managen en werkelijke impact te hebben. Of het nu gaat om motiveren, plezier, vitaliteit of zingeving, om het begrijpen van weerstand, delegeren of het nemen van verantwoordelijkheid: altijd speelt psychologie een grote rol.

In de training “Psychologie voor Managers” bespreken we de belangrijkste basiskennis van de psyche. Ik leg verbanden met de biologische werking van de hersenen, hoe je jezelf beter kunt leren kennen en hoe je de communicatie met medewerkers kunt verbeteren. En effectief kunt omgaan met eigen emoties en die van je medewerkers.

Psychologie voor Managers maakt vaak onderdeel uit van een totaal aanpak van Management Trainingen op maat, maar kan ook als losse workshop worden gegeven.

Coachend leidinggeven

In de meeste gevallen is de managementstijl van coachend leidinggeven de meest wenselijke. Toch lukt het veel managers onvoldoende om de medewerker in zijn of haar kracht te zetten door goed te luisteren en het stellen van de juiste vragen. Vaak komt de manager net iets te snel met zijn oordeel, oplossing of advies.

Managen van medewerkers met ziekte of verlies

Veel managers krijgen te maken met medewerkers die zijn geconfronteerd met ernstige ziekte of groot verlies.

Action learning op maat

Action Learning op Maat is enerzijds gericht op het versterken van algemene managementvaardigheden en anderzijds op teamvorming en verbeteren samenwerking van managementteams. Door op deze gezamenlijke manier aan management development te doen wordt gewerkt aan stuurvermogen, zelfkennis en reflectieve vermogens.

 

Vitaliteit

Vitaliteit gaat over fysieke en over mentale fitheid en balans. Leiderschap blijkt een belangrijke factor te zijn die invloed heeft op de bevlogenheid en energie van medewerkers. De mate waarin medewerkers zich geïnspireerd en gestimuleerd voelen door hun leidinggevende is daarbij van vitaal (..) belang.