In de meeste gevallen is de managementstijl van coachend leidinggeven de meest wenselijke. Toch lukt het veel managers onvoldoende om de medewerker in zijn of haar kracht te zetten. Coachend Leidinggeven is meer dan een ‘techniek’, het is een grondhouding.

In de training Coachend Leidinggeven gaat het over de eigen houding en de mogelijkheden en grenzen van coachen bij het aansturen van medewerkers. Coachen gaat vooral over het bewust worden en ontwikkelen van de vaardigheid om de medewerker te begeleiden naar zelfstandig handelen van zelfkennis en zelfvertrouwen en om de verantwoordelijkheid te laten waar die hoort. Het resultaat is dat medewerkers met meer plezier werken, meer initiatief tonen, beter samenwerken en creatiever in hun werk worden. Coachend Leidinggeven gaat over het behalen van meer en betere resultaten!

 

Psychologie voor managers

Eigenlijk is basiskennis van de psychologie een ‘must’ voor elke manager. En dat vinden ook management goeroes als Stephen Covey, Daniel Goleman, Henry Mintzberg, Tom Peters, David Maister en vele anderen. Anderen begrijpen lukt pas als je jezelf begrijpt.

Managen van medewerkers met ziekte of verlies

Veel managers krijgen te maken met medewerkers die zijn geconfronteerd met ernstige ziekte of groot verlies.

Action learning op maat

Action Learning op Maat is enerzijds gericht op het versterken van algemene managementvaardigheden en anderzijds op teamvorming en verbeteren samenwerking van managementteams. Door op deze gezamenlijke manier aan management development te doen wordt gewerkt aan stuurvermogen, zelfkennis en reflectieve vermogens.