Die je helpt te doen wat je te doen hebt

Je kunt bij PARAVANI terecht voor coaching als je van jezelf vindt dat je niet optimaal functioneert in je werk. Als jouw bijdrage, jouw kwaliteiten, drijfveren en waarden niet voldoende uit de verf komen. Als je weer meer plezier wilt beleven in je werk, er energie van wilt krijgen, vitaler wilt zijn in je baan, of duidelijker zicht wilt krijgen op waar je naar toe wilt en kunt groeien.

Hoewel coaching natuurlijk altijd maatwerk is, richt de coaching zich vooral op weten wie je bent, ontdekken wat je te doen hebt en hoe jij als manager en/of medewerker effectief een bijdrage kunt leveren in je werk. De coaching maakt je bewuster en helpt je bewuster te leven en werken.

De aanpak binnen het coachingtraject is zowel diepgaand en tegelijk praktisch. De vertaling naar de organisatie, jouw werk en functioneren wordt steeds gemaakt. Je reflecteert op jezelf in combinatie met je functie. De coaching beperkt zich niet tot het verwerven van (zelf)inzicht, maar helpt je ook om die om te zetten in acties. Bijvoorbeeld door het versterken van een aantal praktische vaardigheden.

De coaching start altijd met een intakegesprek en duurt vaak 6-8 sessies van circa anderhalf uur.

Burn-out coaching

Samen brengen we de oorzaken en jouw symptomen in kaart en gaan we op weg. Stap voor stap is het mogelijk om weer meer energie te gaan ervaren. Het is belangrijk dat je inzicht krijgt in hoe stress bij jou ontstaat, de signalen leert kennen en de nodige wijzigingen aanbrengt in je situatie; je gedrag, gedachten, werkomstandigheden en de rest van je leven. Om te zorgen dat je weer ‘gewoon’ aan het werk kunt en het vertrouwen hebt dat je niet weer burn-out zult raken omdat je zelf aan het stuur staat.
Eén van de hulpmiddelen die ik hierbij gebruik is de CSR methode (van het CSR centrum). De Chronische Stress Reversal methode werkt onderandere met een uitgebreide diagnostiek. Hierdoor worden de factoren van stress die juist bij jouw van belang zijn snel duidelijk. Waarna we gericht een plan van aanpak kunnen opstellen.

 

Lees verder